Дългоочакваният специален епизод, отбелязващ събирането на шестимата оригинални актьори от хитовия телевизионен сериал "Приятели", се очаква да бъде заснет през август, съобщи "Контактмюзик".

Снимките за специалното предаване трябваше да започнат в края на март на оригиналната звукова сцена в Бърбанк, Калифорния. Производството на филми и телевизионни продукции обаче беше спряно за неограничено време заради коронавирусната пандемия.

Миналия месец Робърт Грийнблат, президент на "Уорнър мидиа ентъртейнмънт" заяви, че според него си струва да се изчака със снимките, за да може дългоочакваното събиране да бъде заснето по традиционен начин пред публика на живо, както и че се надява това да се случи до края на лятото.

Сега една от създателките на шоуто, Марта Кауфман, споделя за The Wrap: "Надяваме се, че ще можем да снимаме през август - в средата или в края му, ако всичко е наред и няма ранна втора вълна от коронавируса".

Комедийният сериал "Приятели" се излъчва от телевизия Ен Би Си от септември 1994 до май 2004 г. Общият брой на заснетите епизоди е 236. Поредица е отличена с множество награди, сред които шест "Еми" и "Златен глобус". 

Използвани са материали на БТА