Човекът в Източна Украйна – Донецка област, с когото си писах допреди известно време, спря да отговаря и виждам, че не е онлайн. Надявам се всичко да е наред с него. Той ми каза, че обстрелът е започнал в 3 ч. местно време. Т.е. малко по-рано, отколкото всички останали в Украйна. Там обаче е различно, защото все пак има сепаратисти и съществуването на военни конфликти и стрелба не е нещо ново.

Това заяви Репортерът на bTV Стоян Георгиев, който само преди дни беше в Украйна.

Имало е тежки поражения върху сградите.

„Преди няколко дни излезе информация от разузнавателните данни на САЩ, предадени на ООН, че има списък на украински политици, общественици, журналисти, граждански активисти – всички, които са свързани с борба с корупцията, че целта на Русия, когато бъде окупирана Украйна ще бъде всички тези хора да бъдат намерени и отстранени“, разказа журналистът на bTV.

Той добави, че снощи външният министър на Литва е заявил пред Си Ен Ен, че никой не говори за това, че предстои окупация на Беларус.

„В неделя в Беларус има референдум, по време на който се променя конституцията, което ще позволи руската армия да влиза в страната, когато си пожелае“, поясни Гергиев.