Рекорден скок на популярността и продажбите на албумите на "Линкин парк" след смъртта на вокалиста им Честър Бенингтън.

Четири албума на групата се върнаха в класациите за 200-те най-слушани, продажбите на последния им албум скочиха с 461%.

Групата създаде официална страница в интернет в памет на музиканта. Там почитателите на Честър и "Линкин Парк" публикуват изразите си на съпричастност, както и послания за борба с депресията и психичните заболявания.

Снощи музикантите от групата пуснаха и официално писмо, в което се сбогуваха със своя приятел и колега. „Сърцата ни са разбити – написаха в своето съобщение във „Фейсбук” музикантите. – Продължават да ни обливат вълните на шока, редувайки отрицанието със страданието, докато все още се опитваме да осъзнаем случилото се”.

„Твоята липса оставя след себе си празнина, която никога няма да бъде запълнена – момчешкият, забавен, амбициозен, креативен, мил, щедър ти глас липсва в стаята сега”.

„Линкин парк” не пропускат да обърнат внимание и на „демоните, които им го отнемат”. През годините Честър води непрестанна борба с депресията и призраците от миналото си. Певецът имаше смелостта да заговори публично за своите ментални проблеми, а в едно от последните си интервюта описа състоянието си и мислите в главата си като „лош квартал, в който не иска да остане сам”. Но от страданието той черпи и вдъхновението си, изразявайки мислите и чувствата си в творчеството си.

„Ти ги изложи на безстрашно на показ - продължава обръщението на групата. - Така ни свърза заедно и ни научи да бъдем по-човечни. Ти имаше най-огромното сърце и успя да го носиш на ревера си”. 

Докато музикалните продажби растат, бъдещето на групата е все още неясно. Музикантите отмениха своето турне в САЩ и Канада, което трябваше да стартира тази седмица.