Ракета земя-земя е избухнала в ранните часове на деня в селището Тал Рифаат в северната сирийска провинция Алепо. Убити са най-малко четирима цивилни - две жени и две деца, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от АФП.

Ракетата разрушила десет къщи, ранени са над 30 души, а броят на жертвите може да се увеличи, понеже има още тела под развалините, заяви центърът, базиран в Лондон, който събира информация от широка мрежа активисти и медицински и военни източници в цяла Сирия.

Антиправителствените активисти от Медийния център в Алепо съобщиха, че ракетата е "Скъд", изстреляна от армията, но информацията не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва БТА.

Видеокадри, разпространени от опозиционните сили, показват как неколцина мъже разчистват останките и изваждат тялото на дете под виковете на тълпата. През февруари бунтовниците обвиниха армията, че е изстреляла от база в района на Дамаск ракети "Скъд" по квартал на град Алепо, при убивайки 58 души, сред които 36 деца. Режимът в Дамаск отрича да използва ракети Скъд.