Американските граждани се притесняват от настоящата ситуация с коронавируса в САЩ, затова предпочитат все повече кандидата за президент Джо Байдън пред настоящия държавен глава Доналд Тръмп.

Това става ясно от резултатите от телефонно проучване, проведено от “Фокс Нюз” между 12 до 15 юли.

Според анкетата предимството на Байдън е с осем пункта по-високо от това на Тръмп – 49% на 41% от анкетираните са били за Тръмп. Въпреки това и двамата кандидати за президент на страната не преодоляват 50-процентовата бариера, а 10% от анкетираните са казали, че не могат да изберат между двамата или подкрепят друг кандидат.

Снимка: Reuters

Прави впечатление, че Тръмп е с 5% по-популярен сред мъжете, а Байдън е предпочитан от 19% повече жени. Байдън води и сред тъмнокожото население, както и сред латиноамериканците.

Говорейки за качествата на бъдещия президент като интелигентност, интелект и здрав разум, по-малко от половината американци отбелязват, че настоящият лидер Доналд Тръмп ги притежава. По всеки от тези показатели Байдън превъзхожда действащия държавен глава.

Снимка: btvnovinite.bg

По качеството "състрадание", пропастта между двамата е най-голяма. 56% от избирателите смятат, че Байдън го има, докато едва 36% от анкетираните са казали, че Тръмп проявява това си качество.

Като цяло броят на тези, които са уверени в преизбирането на Тръмп, е спаднал от 56% на 45%.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп прогнозира унищожаването на страната, ако бившият вицепрезидент Джо Байдън спечели изборите през ноември 2020 г.

Снимка: EPA

Според него „радикалните леви демократи, които изцяло контролират Байдън, ще унищожат страната ни, както я познаваме“.

Изборите за 46-ият президент на САЩ са насрочени за 3 ноември 2020 г.