За една нощ един от най-известните и посещавани плажове в Рио де Женейро „Копакабана“ беше превърнат в гробище, съобщава „Ройтерс“. Демонстрацията е на местна неправителствена организация, която не е съгласна с действията на бразилското правителство при борбата с COVID-19. 

Снимка: Reuters

До изгрев слънце недоволните със ситуацията в Бразилия са изкопали над 100 гроба в пясъка, като над всеки един е сложен кръст и националния флаг. С действията им протестиращите са целяли правителството на президента Жаир Болсонаро да промени политиката си към кризата с коронавируса и да дава актуални данни за разпространението на заразата. 

Здравното министерство на Бразилия спря да публикува ежедневно информация за общия брой на положителните проби. По последни данни те надвишават 672 хил, нареждайки страната на второ място след САЩ по брой на заразени с COVID-19. До събота жертвите бяха почти 36 хил. 

Снимка: Reuters

Бразилците са на мнение, че президентът Болсонаро подценява пандемията. Те остро критикуват решението му да подмени медиците в кризисния щаб с военни и отказа му да въведе карантина в страната.