Членовете на музикалната група One Direction публикуваха общо изявление, в което споделят, че са „напълно съкрушени от новината за смъртта на Лиъм“, след като Лиъм Пейн почина в Аржентина в сряда (16 октомври).

„С течение на времето и когато всички са в състояние да го направят, ще имаме какво да кажем. Но засега ще си вземем известно време, за да скърбим и да преживеем загубата на нашия брат, когото обичахме много. Спомените, които споделяхме с него, ще останат с нас завинаги. Мислите ни са със семейството му, приятелите му и феновете, които го обичаха заедно с нас. Той ще ни липсва ужасно много. Обичаме те, Лиъм. - Луис, Зейн, Найл и Хари“, се казва още в него.

Припомняме, че бившият член на попгрупата Лиъм Пейн загина като падна от балкона на хотелската си стая в Буенос Айрес.

Приятелите и колегите му от One Direction публикуваха поредица от прочувствени и сърдечни възпоменания за своя „брат“, когото помнят като „най-жизненоважната част“ от групата.

А ето и личните послания, които отправиха в техните изявления:

Найъл Хоран

„Абсолютно съкрушен съм от кончината на моя невероятен приятел Лиъм. Просто не се чувствам истински.

Лиъм притежаваше енергия за живот и страст към работата, които бяха заразителни. Той беше най-яркият във всяка стая и винаги караше всички да се чувстват щастливи и сигурни.

Всичките ни смехове през годините, понякога за най-обикновени неща, продължават да идват на ум през тъгата. Трябваше да изживеем най-смелите си мечти заедно и ще ценя завинаги всеки миг, който имахме. Връзката и приятелството, които имахме, не се случват често в жиеота.

Чувствам се толкова щастлив, че успях да го видя наскоро. За съжаление не знаех, че след като се сбогувах и го прегърнах онази вечер, ще се сбогувам завинаги. 

Изказвам любов и съболезнования на Джеф, Карен, Рут, Никола и, разбира се, на сина му Беър.

Благодаря ти за всичко,

Обичам те, братко“

Хари Стайлс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Наистина съм съсипан от смъртта на Лиъм.

Най-голямата му радост беше да прави другите хора щастливи и за мен беше чест да бъда до него, когато го правеше.

Лиъм живееше открито, изразяваше чувствата си, имаше енергия за живот, която беше заразителна. Беше топъл, подкрепящ и невероятно любящ. Годините, които прекарахме заедно, завинаги ще останат сред най-ценните в живота ми. Винаги ще ми липсваш, прекрасен приятелю.

Сърцето ми се къса за Карен, Джеф, Никола и Рут, за сина му Беър и за всички по света, които го познаваха и обичаха, както и аз.“

 

Луис Томплинсън

„Съсипан съм, че пиша това, но вчера загубих брат. Лиъм беше човек, към когото гледах всеки ден, такава позитивна, забавна и добра душа.

За първи път срещнах Лиъм, когато той беше на 16, а аз на 18 години, веднага бях изумен от гласа му, но по-важното е, че с течение на времето имах възможност да видя у него добрия брат, за когото копнеех през целия си живот.

Лиъм беше невероятен автор на песни със страхотно чувство за мелодия, често говорехме, че ще се върнем в студиото заедно, за да се опитаме да пресъздадем химията, която бяхме изградили в групата.

И за сведение, според мен Лиъм беше най-важната част от One Direction. Опитът му от ранна възраст, перфектният му тембър, сценичното му присъствие, дарбата му да пише. Списъкът е дълъг. Благодаря ти, че ни създаде, Лиъм.

Послание към теб, Лиъм, ако слушаш...

Чувствам се изключително щастлив, че съм те имал в живота си, но наистина се боря с идеята да се сбогувам с теб. Толкова съм благодарен, че станахме още по-близки след създаването на групата, да говориш по телефона с часове, да си припомняш всички хиляди невероятни спомени, които имахме заедно, е лукс, който си мислех, че ще имам с теб цял живот. С удоволствие щях да споделя сцената с теб отново, но явно не е трябвало да се случи.

Искам да знаеш, че ако Беър някога има нужда от мен, ще бъда чичото, от когото се нуждае в живота си, и ще му разказвам истории за това колко невероятен е бил баща му.

Иска ми се да имам възможност да се сбогувам и да ти кажа още веднъж колко много те обичах.

Пейн, моето момче, един от най-добрите ми приятели, моят брат, обичам те, приятелю.“

Зейн Малик

„Лиъм, открих, че ти говоря на глас, надявайки се да ме чуеш, и не мога да не си помисля егоистично, че в живота ни е имало още толкова много разговори, които да проведем.

Така и не успях да ти благодаря, че ме подкрепи в едни от най-трудните моменти в живота ми.

Когато ми липсваше домът като 17-годишно момче, ти винаги беше до мен с позитивен поглед и успокояваща усмивка и ми даваше да разбера, че си ми приятел и че съм обичан.

Въпреки че беше по-млад от мен, ти винаги беше по-разумен от мен, беше твърдоглав, със собствено мнение и не изпитваше нуждата да казваш на хората, когато грешат.

Макар че няколко пъти се скарахме заради него, винаги тайно съм те уважавал именно заради това ти качество.

Когато ставаше въпрос за музиката ти, Лиам, ти беше най-квалифицираният във всяко едно отношение. Аз не знаех нищо в сравнение с теб, бях начинаещо дете без опит, а ти вече беше професионалист. Винаги бях щастлив да знам, че независимо какво се случва на сцената, всички можем да разчитаме на теб.

Загубих брат, когато ни напусна, и не мога да ти обясня какво бих дал, за да те прегърна за последен път, да се сбогувам с теб както подобава и да ти кажа, че много те обичам и уважавам. Ще пазя завинаги в сърцето си всички спомени, които имам с теб, няма думи, които да оправдаят или да обяснят как се чувствам в момента, освен че съм извънредно съсипан.

Надявам се, че където и да си в момента, си добре и си в мир, и знаеш колко си обичан.

Обичам те, братко.“

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK