След опустошителните безредици в Париж днес започнаха консултации между правителството и лидерите на политическите партии. Управляващите решиха, че не се налага извънредно положение.

Този следобед над 130 души, задържани в събота, бяха изправени пред съда.

На 1 декември, за по-малко от минута пред очите на кореспондента на bTV в Париж Десислава Минчева десетки „жълти жилетки” нападат с гранати и павета силите на реда пред Триумфалната арка.

Пристига подкрепа от 15-на полицаи. Един от тях се оказва обграден от жълтите жилетки. Следват удари и ритници. Една от радикалните групи е автор на надписите по фасадата на Триумфалната арка. В нея участват ултраси от крайнолеви и крайнодесни движения.

В края на деня се образуват групи, които опустошават десетки места в Париж. В тях пък участват протестиращи с жълти жилетки, които за дни се радикализират. Идват от други градове и се определят като социално слаби. Дошли са за разправа с полицията.

Силите на реда нямат избор, трябва задължително да предпазят от нападки поне пожарникарите.

„429 пожара бяха отчетени от противопожарните екипи. 112 автомобила бяха подпалени”, каза шефът на полицията Мишел Делпюеш.

Късно вечерта и през цялата нощ пък Париж е сцена на грабежи. Това е третата група радикални елементи. Гордо позират с плячката си от опустошените магазини. Те идват от предградията на Париж. Тези от тях, които не бяха задържани, се готвят да се върнат идната събота.