Спасителните екипи продължават и през нощта издирването на тела на загинали и на още останки от разбилия се по-рано индонезийски самолет. Утре техническата служба на въздухоплаването ще започне анализирането им.

Самолет „Боинг“ 737-524 се разби в Яванско море, недалеч от индонезийската столица Джакарта.

Снимка: EPA

Машината на „Шривиджая Еър“ със 65 души на борда, излетяла от Джакарта за индонезийския град Понтианак, изчезна от радарите само след 4 минути полет, показват данните на интернет сайта "Флайтрадар."

Снимка: EPA

За една минута машината е загубила 3 километра височина и е изчезнала малко след навлизането си над морето.

На борда на самолета е имало 53 души пътници и 12 души екипаж, всичките индонезийски граждани. Останките от машината са намерени преди падането на нощта навътре в морето.

Компанията-производител „Боинг“, която вчера прие да плати 2,5 милиарда долара глоби и компенсации заради укриването на конструктивните проблеми с нейния последен модел „737 Макс“ обяви, че внимателно ще разследва причините за днешната катастрофа. 

Снимка: EPA

„Шривиджая Еър“ е третата по големина авиокомпания в Индонезия. От първия полет през 2003 година до днес е имало само 4 инцидента с нейни самолети, без жертви.

Снимка: EPA

Това е поредната катастрофа с „Боинг“.

Катастрофиралият самолет е на 27 години и е можел да превозва до 126 пътници.

Този модел на „Боинг“ 737 се произвежда и е в експлоатация от 37 години, а в света летят почти 2000 такива самолета в различни модификации.

Снимка: EPA