Самолет на индонезийската авиокомпания „Шривиджая Еър“ е изчезнал от радарите малко след излитането си от летището в столицата Джакарта, съобщават световните медии.

Машината е излетяла от Джакарта към град Понтианак в провинция Западен Калимантан на едноименния остров.

На борда на самолета „Боинг“ 737-524 е имало 59 пътници, включително пет деца и бебе и се е загубил внезапно на около 3300 метра височина над Яванско море четири минути след излитането си от столичното летище.

Проследяването на полета показа, че траекторията на полет SJ182 завършва край брега точно на север от Джакарта след стръмна загуба на височина по данни на сайта „Флайтрадар“.

Спасителни екипи са открили останки във водите северно от индонезийската столица, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на местно официално лице от агенцията, ръководеща операцията по издирването на самолета.

Няма чуждестранни граждани на изчезналия от радарите пътнически самолет, излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия, сочат данни на посолството ни в Джакарта. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията.