Съдия-следовател от Парижкия наказателен съд прекрати делото срещу известния режисьор Люк Бесон, който бе обвинен в изнасилване от актрисата Санд Ван Рой, съобщи АФП.

Това решение е взето след препоръките на прокуратурата в Париж. Режисьорът обаче никога не е бил официално обвинен в престъпление, а се е явил по делото в качеството на свидетел.

По-рано бе съобщено, че още през февруари 2021 г. съдия-следователят е уведомил страните по делото за намерението си да прекрати по-нататъшните разследвания.

През май 2018 г. стана ясно, че 28-годишната актриса Санд Ван Рой е подала жалба в парижкото полицейско управление, в която обвинява Бесон в изнасилване. Според нея инцидентът е станал по време на среща с режисьора в хотел "Бристол", разположен близо до Елисейския дворец.

По думите на актрисата Бесон е сипал наркотик в чая ѝ и когато тя изгубила съзнание, той я изнасилил. Въпреки това токсикологичният кръвен тест, взет от жената, е отрицателен.

През февруари 2019 г. прокуратурата в Париж прекрати делото. Няколко месеца по-късно обаче следователят от парижкия съд възобнови разследването поради нов иск, подаден от Ван Рой.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!