Култовият френски режисьор Люк Бесон отново е обект на разследване по обвинение за изнасилване, предаде Би Би Си. Той е обвинен от датско-белгийската актриса Санд Ван Рой, че я е насилвал в продължение на две години.

Разследването беше прекратено преди осем месеца, но преди седмица то отново започна, след като Ван Рой подаде нова жалба срещу режисьора. Първоначалното разследване започна след като тя обвини Бесон, че я е изнасилил през май 2018 г., но прокурорите не откриха достатъчно доказателства по случая.

Други осем жени, които разговаряха с френския разследващ новинарски уебсайт “Медиа апарт” също обвиниха режисьора в непристойно сексуално поведение.

По случаите няма много известни подробности, но се знае, че някои от тях са с изтекла давност и не могат да бъдат разследвани.

Междувременно Бесон за първи път коментира обвиненията на Ван Рой, като заяви, че са тотална лъжа. “Никога не съм изнасилвал жена”, каза той и добави, че актрисата е “фантаст”. Въпреки това призна публично, че е имал сексуална връзка с нея в миналото.