Причината за смъртта на Алексей Навални ще бъде установена от съдебно-медицински експерти и следствието, но тя е изгодна на политиците от страните от колективния Запад, които са взели „огромен брой неуспешни решения“ и сега са се вкопчили в постовете си. Това мнение изразява председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от руските медии и БТА.

"Вашингтон и Брюксел са виновни за смъртта на Навални. Причината ще бъде установена от съдебномедицински експерти и следствието", отбелязва Володин в канала си в „Телеграм“.

Според Володин, още преди да бъдат изяснени причините за смъртта, обвиненията и изявленията на политици и ръководители на неприятелски държави започват да звучат като копия под индиго. Според него трябва да се отговори първо на въпроса - кой има полза от смъртта на Навални днес?

„Всички те, имената им са добре известни - от генералния секретар на НАТО и ръководството на САЩ до германския канцлер Олаф Шолц, британския премиер Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски, са виновниците за смъртта на Навални. Именно на тях, които взеха огромен брой неуспешни решения и са се вкопчили в заеманите длъжности, неговата смърт е полезна“, подчерта Володин.