Филмовата компания MindRiot Entertainment е започнала разработването на проект за игрален филм, базиран на трагедията с батискафа "Титан", информира Deadline.

По-рано студиото вече обяви създаването на документална поредица за потъналия батискаф, който принадлежи на компанията OceanGate, а сега планира да заснеме и игрален филм. И двата проекта са с работно заглавие Salvaged.

Снимка: Reuters

Продуцент на игралния филм ще бъде Е. Брайън Добинс ("Горски самоубийци"). Сценарият ще бъде написан от Джъстин Макгрегър и Джонатан Киси. Авторите планират да обхванат събитията преди, по време и след трагедия.

"Нашият филм не само ще отдаде почит на загиналите в катастрофата на подводницата и на техните семейства, но и ще даде повод да се преосмисли отношението към медиите в наши дни", казва Кеси.

Подводният апарат "Титан" изчезна на 18 юни, което постави началото на мащабно издирване, ръководено от САЩ и Канада. Сред пътниците беше и главният изпълнителен директор на OceanGate, Стоктън Ръш. Отломки от "Титан" бяха открити на 22 юни в близост до "Титаник".