Товарен кораб с 12 украински и руски моряци, превозващ товар от Грузия за България, е потънал край бреговете на турския град Бартън в района на плаж Инкум. Първоначално Анадолската агенция съобщи, че потъналият кораб е руски.

"В района на Инкум в провинция Бартън потъна сухотоварният кораб "Арвин", чийто екипаж се състоеше от 12 граждани на Украйна. Корабът е плавал под знамето на Палау и е потънал поради лошо време по време на рейс от Грузия към България. Към днешна дата са спасени шест души", съобщиха от администрацията на град Бартин.

Пресслужбата на „Росморречфлот" съобщи, че на борда има 12 души, двама от които са руски граждани. Отделът също така добави, че „собственикът на плавателния съд е украинска компания“.

Според губернатора на провинция Бартън Синан Гюнер, най-малко четирима членове на екипажа на кораба за насипни товари са загинали, а шестима са спасени. Турският флот изпрати фрегата за участие в издирвателни и спасителни операции в района на провинция Бартън в Черно море, където корабът потъна.

По последни данни, спасителите се опитват да свалят от скала двама от екипажа на кораба. Операцията се усложнява от влошаване на метеорологичните условия, съобщи Анадолската агенция.