Доналд Тръмп и опонентът му за президентските избори Джо Байдън във втори пряк словесен двубой, 12 дни преди президентските избори в Съединените щати.

Двамата сблъскаха позиции относно пандемията от коронавирус, предизборната кампания и данъците на Тръмп. Дебатът в Нешвил, Тенеси беше по-съдържателен, отколкото първия им пряк сблъсък, пълен с упреци и обиди.

Президентът защити реакцията си по отношение на COVID-19, като каза, че е спасил човешки животи. Байдън пък го обвини, че е подценил риска от болестта и не е поел отговорност. На нападките на Тръмп Байдън отговори, че никога не е получавал пари от чужбина и на свой ред обвини Тръмп, че има тайна сметка в Китай. 

"Но вие вземате много пари от Русия, те ви даваха много пари и вероятно още го правят, но това, което стана ясно днес, е още по-лошо. Всички ужасни имейли за парите, които сте трупали, вие и семейството ви. Джо, ти беше вицепрезидент, когато всичко това се случваше, а то не трябваше да се случи", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

"Не съм взел нито стотинка от нито един чуждестранен източник през живота си. Научихме, че този президент е платил 50 пъти данъци в Китай, има тайна сметка в Китай, върши бизнес с Китай, а обвинява мен, че съм вземал пари. Не съм взел нито стотинка от нито една чужда държава, никога", заяви Джо Байдън, кандидат на демократите за президент на САЩ.

90-минутният дебат бе разделен на 6 теми по 15-минутни сегменти. 

При встъпителното слово на всеки от участниците по всяка тема микрофонът на опонента бе изключван.

Тръмп и Байдън бяха по-фокусирани и по-добре изложиха идеите си за управление на страната в следващите 4 години.

Тръмп обеща ваксина в следващите няколко седмици. Джо Байдън го обвини, че не се справя с кризата и обеща ясен план за излизане от пандемията.

Финалният дебат се счита за последна възможност да се убедят хората, които се колебаят

Социологическите проучвания дават преднина има Джо Байдън.