881 души от американските тайни служби са дали положителни проби за коронавирус, сочат данните на агенцията. По-интересното е, че повече от половината - 477 души, били част от охраната на бившия президент Доналд Тръмп, вицепрезидента, техните семейства и други лица на високи постове в администрацията, пише „Хъфпост“.

В документите, които били изискани по закона за достъп до информация на Щатите, не са посочени имена и точни длъжности на служителите.

Според официални представители администрацията на Доналд Тръмп предприела всички нужни мерки за предпазването на служителите на тайните служби. Директната връзка също не може да се докаже заради липсата на имена в документите.

По време на мандата си Доналд Тръмп твърдо отричаше сериозността на коронавирусната пандемия. Той също се разболя от COVID-19 и докато беше под карантина се разходи с автомобила си, заобиколен от служители на тайните служби. Тази разходка му донесе много негативни коментари от официални здравни представители.

В същото време Тръмп проведе и няколко големи митинга като част от предизборната си кампания въпреки мерките, които забраняваха събирането на големи групи от хора на едно място.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!