Известният издател и основател на еротичното списание „Хъслър“ Лари Флинт почина на 78 г. Той е издъхнал в съня си в клиника в Лос Анджелис, съобщи мениджърът му.

Флинт е страдал от влошено здраве и е починал от сърдечна недостатъчност в дома си в района на Холивуд хилс, съобщава племенникът му.

От старта в бизнеса като собственик на стриптийз клуб в Охайо до царуването му като основател на едно от най-известните списания за възрастни, Флинт постоянно се противопоставя на утвърдените норми и се превръща в мишена за религиозни и феминистки групи, припомня Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията на Лари Флинт публикува не само сп. "Хъслър", но и други нишови издания. Порно магнатът е притежавал компания за видеопродукция, различни уебсайтове, казино в Лос Анджелис, 10 бутика "Хъслър", стриптийз клубове.

Живот, белязан от противоречия и трагедии

На фона на издателските и финансовите му успехи, животът на Лари Флинт е белязан от противоречия и трагедии. Прострелян от снайперист през 1978 г., той е парализиран от кръста надолу и използва инвалидна количка до края на живота си. Магнатът води битки с наркотична и алкохолна зависимост, а четвъртата му съпруга умира от свръхдоза хероин.

Дъщеря на Лари Флинт, Лиза Флинт-Фугейт, загива в автомобилна катастрофа през 2014 г. в Охайо на 47-годишна възраст.

Лари Флинт и политиката

Със състояние, оценено на над 100 милиона долара, Флинт прекарва последните си години на политическата арена.

Описващ себе си като "прогресивен", порно магнатът не е сред феновете на бившия президент Доналд Тръмп. Преди изборите през 2016 г. Флинт предлага 1 милион долара за видео или аудио записи на Тръмп, участващ в незаконна или "сексуално унизителна" дейност.

През 2017 г. Лари Флинт предлага награда от 10 милиона долара за доказателства, които биха довели до импийчмънт на Тръмп.

Лари Флинт, чийто живот в славните му години може да накара Калигула да се черви, се е женил пет пъти и оставя след себе си четири деца.