Република Северна Македония въвежда нови мерки за влизане в страната от началото на септември, а от днес се въвеждат и по-строги вътрешни ограничителни мерки.

Влизането в кафенета, барове, молове, казина, както и на събития, сред които концерти, семинари, конференции, културни и спортни мероприятия, ще се извършва само след представяне на сертификат за извършена ваксинация, най-малко с първа доза, или сертификат за преболедуван COVID-19 през последните 45 дни, считано от деня на оздравяването.

По информация на посолството ни в Скопие, считано от 1 септември, при влизане в страната от всички пристигащи, независимо от тяхното гражданство, ще бъде изискван PCR тест, сертификат за ваксинация или за преболедуване на COVID-19.

Сертификатът за ваксинация трябва да удостоверява извършена имунизация с поставени най-малко две дози.

Сертификатът за преболедувана инфекция ще важи до 45 дни, считано от деня на оздравяване, а PCR тестът трябва да е направен до 72 часа преди влизане в страната.

Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно през Северна Македония, следва да напуснат страната в рамките на 5 часа. На входния ГКПП те ще са задължени да подпишат декларация, а на изходния - да я представят пред съответните гранични власти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!