Правителството на Република Северна Македония реши да облекчи вътрешните мерки срещу коронавируса в страната, свързани с вечерния час и работата на заведенията на открито, съобщават от българското МВнР.

По информация на посолството ни в Скопие от днес, 28 април, забраната за движение на населението и на обществения транспорт на цялата територия на Република Северна Македония ще важи от 21 ч. до 5 ч. (вместо както досега от 20 ч. до 5 ч.) Вечерен час няма да има на 1 срещу 2 май (Великден), както и на 13 срещу 14 май (Рамазан байрям).

Всички заведения за обществено хранене ще могат да работят в откритите си части до 20:30 ч. Остава в сила забраната за организиране на сватби, рождени дни и др. Изключение от ограничението за работа на открито се прави за  заведенията за обществено хранене на международните летища, както и в хотелите и пансионите за граждани, които са техни клиенти.

Остава в сила забраната за работа на тренировъчните зали, фитнес клубовете, спортните зали на закрито, като тяхната дейност може да се извършва на открито.

Новите мерки са в сила до 15 май.