Какво свързва двама британци и един пингвин? Ако първото нещо, което ви изниква в съзнанието е любовта към животните, сте в голяма заблуда. В случая правилният отговор е симпатията към алкохола.

Точно тази привързаност донесе глоба на двама пияни уелсци, които бяха осъдени за кражбата на пингвина Дирк от австралийски аквапарк.

След обилна почерпка с водка бившият британски пехотинец Рис Оуен Джоунс и неговият приятел Кери Мулс проникнали в съоръжението миналия месец, плували с делфините и пуснали пожарогасител в аквариума на акулите. Кулминацията на забавленията, които си организирали, било отвличането на пингвина.

Зоомотивите се пренесоха и в съдебната зала. Адвокатът им се появи с вратовръзка на пингвини и заяви, че клиентите му не са искали да наранят никого. След като се събудили в стаята си и видели животното, дори се опитали да го нахранят и го поставили под душа, за да го върнат към естествената му среда.

Съдията глоби британците с по 1000 австралийски долара и отбеляза, че са късметлии, че не са паднали пияни в клетката на полярната мечка.