Часове след отнелата 8 човешки живота терористична атака започват да се появяват първите информации за жертвите на Сайфуло Саипов, който връхлетя пешеходци с пикап. Сред загиналите има петима съученици от Аржентина.

Мъжете от колежа по политехника в аржентинския град Росарио отиват в Ню Йорк, където живее друг техен приятел. Планът им е да отпразнуват заедно 30 години от завършването на гимназията.

Разходката по протежението на река Хъдсън завършва фатално за Ариел, Хернан, Диего, Алехандро и Хернан Феручи. На смъртоносната алея е ранен и шестият от групата. Приет в болница. 

Жертва на атентата е и 31-годишна белгийска гражданка. Тя е била е в Ню Йорк на ваканция заедно с майка си и сестра си.

Снимка: bTV

Младата жена има 2 деца, едното е на 3 години, а другото е бебе на 3 месеца.

От външното министерство в Брюксел съобщиха, че сред ранените има още едно белгийско семейство. В памет на жертвите светлините на Световния търговски център огряха в цветовете на американското знаме.

На метри от епицентъра на 9/11

Осем загинали и 11 сериозно ранени – това е равносметката от най-смъртоносния терористичен акт в Ню Йорк след 11 септември 2001 г. Атентатът беше на метри от мястото на кулите- близнаци.

Извършителят, 29-годишен узбекистанец на име Сайфуло Саипов е пребивавал законно в САЩ след пристигането си през 2010 г.

В кабината на камиона убиец е оставил бележка, че действа от името на "Ислямска държава".  Засега групировката не е поела отговорност за атаката.