Петима български граждани са леко пострадали при верижна катастрофа по главната сръбска магистрала Ниш – Белград тази сутрин, съобщават медии от западната ни съседка. Аутобанът беше затворен и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале” (на този пътен възел се свързват пътищата от София и Скопие – б.р.) заради двуметрови снежни преспи.

Лошото време допълнително затрудни разчистването на магистралата след катастрофата, в която са участвали около 30 превозни средства. Според държавната телевизия РТС колата с българите е излязла от пътя на изхода от Ниш.

Общо над 20 души са пострадали, като сред тях има и шест деца. В евакуацията им са участвали пътни полицаи, „Гражданска защита” и жандармеристи, съобщава радио Б92.

Около 16:00 часа българско време движението от Ниш към Белград беше възстановено, но пътуващите от столицата все още се пренасочват. Междувременно обаче отново в района на Ниш се удариха два камиона.

Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана.