Пентагонът публикува официално три видеоклипа с НЛО. В изявлението на ведомството се казва, че „след подробна проверка е установено, че клиповете не разкриват никакви данни за военните системи на САЩ и могат да бъдат публикувани“.

Клиповете са заснети на различни дати – първият е от ноември 2004, а другите два от януари 2015. И трите видеа преди време изтекоха към медиите без разрешение от Пентагона, като бяха включени с подробни разкази от пилотите в материал на „Ню Йорк таймс“ от декември 2017 г.

От Пентагона коментираха, че „за да не остава никакво съмнение в обществото дали тези клипове са истински или не“ ги публикуват официално.

Според пилотите в първия материал те наблюдавали необичайните обекти по време на рутинен учебен полет. При приближаването им, НЛО-то се изстреляло във въздуха с невъобразима скорост. „Не съм виждал нищо подобно“, казва единият от тях.

В друг материал медията от май 2019 г. са публикувани клиповете от януари 2015 г. с интервюта. Видеата имат и звук, на който се чува как пилотите казват „Уау, какво е това, човече? Виж го само как лети!“.

По данни на Пентагона произходът на тези обекти остава неидентифициран.