Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО, пише Си Ен Ен. Военните са категорични, че не знаят какво представляват заснетите обекти, но не искат да правят догадки.

Клиповете бяха публикувани в платформата “Ютуб”.

НЛО или неидентифициран летящ обект е термин, който обозначава всеки летящ обект или небесна аномалия, която не може непосредствено да бъде обяснена с познати физични, химични или метеорологични явления, нито с позната земна техника.

Клиповете бяха публикувани от декември 2017 до март 2018 г., като на тях виждаме бързодвижещи се продълговати обекти. Те са заснети с инфра червени сензори на американската армия.

Единият запис е направен през 2004 г. Сензорите заключват върху НЛО-то като мишена, но то е прекалено бързо, за да го проследят и изчезва от лявата страна на кадъра.

Другите два клипа са от 2015 г. и съдържат аудио записи на американските пилоти, които се опитват да разберат какво виждат.

“Това трябва да е някакъв проклет дрон, братче”, казва един от записаните пилоти на своя колега. “Боже! Те летят срещу вятъра! Пич, погледни това нещо!”, продължава записът.

Признаването и разследването на подобни записи за тяхната автентичност се прави с цел да се насърчат по-младите пилоти да докладват подобни феномени, тъй като те често застрашават живота на военните.

Публикуваните клипове показват само част от флота аномалии, които били доста чести, коментират военните.

“Дълги години нашите авиатори не докладваха подобни събития заради стигмата около терминологията НЛО, както и множеството теории какво може да бъде”, обяснява говорителят на американския флот Джо Градишер пред Си Ен Ен.