Безработицата в Германия остава без промяна през март на фона на устояващия на продължаващата криза пазар на труда, показват данни на властите в Берлин, цитирани от АФП.

Крайният резултат показва броя на хората, регистрирани като безработни съотнесени към цялото работещо население. Те остават без промяна на ниво от 6,9%. Федералната агенция по труда в Нюрнберг, който изготвя месечните данни за безработицата, настоя, че пазара на труда "продължава да бъде в добра форма."

Все пак статистиката показа известен ръст на хората без постоянна трудова заетост. През март пазарът е отчел свиване след неочаквано дългата зима, посочват официални данни, цитирани от агенция Блумбърг.

В сезонно изгладените цифри за равнището на безработицата се вижда неочакван от анализаторите ръст от 13 000 души до общо 2.935 млн. през март, според цифрите, оповестени от централната банка. Анализаторите не очакваха промяна в сезонно коригираните данни.

 "Пазарът на труда остава в добра форма", категоричен е директорът на агенцията по труда Франк-Юрген Вайзе.

В същото време данни за същия показател излязоха и в Унгария. Нивото на безработица в страната достига 11,6% за периода между декември 2012 година и февруари 2013 година, показват изчисления на европейската статистическа служба Евростат.

Безработицата се повишава, сравнено с периода ноември 2012 година и януари 2013 година, когато е била 11,2%, пише АФП.

Унгарската безработица попада в нивата над средните за ЕС от 10,8% през януари. Данни за тримесечие не се публикуват, защото според статистиците може да има голяма неточност.