Любовта витаеше във въздуха тази седмица в Лондон, докато в едно от най-емблематичните места за сватби в Обединеното кралство 100 двойки сключиха брак – всяка срещу сумата от 100 паунда.

С това Old Marylebone Town Hall отпразнува 100 години от сключването на първите бракове.

В залата са се провеждали сватбените церемонии на музикални легенди, футболисти и холивудски звезди. Таксата за тържеството най-често е между 621 и 1230 паунда, отбелязва Би Би Си.

„Имам късмета да се присъединя към този лъскав списък, след като се ожених във вторник. Суеверието да не видя булката, преди да мине по пътеката, беше буквално изхвърлено от ума ми, когато бъдещата ми съпруга Пейдж гръмна сешоара си в 04:30 часа във вторник. В 10:20 часа аз и тя вече бяхме официално съпруг и съпруга - толкова бързо“, споделя младоженц, който е част от екипа на британската обществена телевизия.

„Чувствахме се почти като знаменитости - моите колеги и репортери от вестници ни интервюираха, докато фотографите ни караха да позираме редом с другите 99 двойки тук, които се женеха, подновяваха обетите си или сформираха гражданско партньорство“, споделя още той.

Снимка: Ройтерс

 

Когато на Крис Джеймисън-Грийн е предложено място да се ожени в Old Marylebone Town Hall, той все още не е предложил брак на приятелката си.

Снимка: Ройтерс

Бързо взема решението да го направи, а Саманта Джеймисън-Грийн дава заветното „да“. Крис не успява да я шокира, като ѝ споделя, че вече е резервирал мястото. За негово щастие бъдещата булка е съгласна с идеята.

След церемонията двамата се качват в един от лондонските автобуси, похапват сладкиши, а Саманта обикаля с роклята си под палтото.

33-годишният Крис от Лестършир казва, че едно от най-хубавите неща за деня е „пляскането в съседство по време на тяхната церемония".

Всяка двойка има възможност да покани до осем свои гости. На церемониите са допуснати и домашни любимци.

Сред тях е кучето Марвин.

„Марвин беше много добро момче“, казва 27-годишният Дан Маккинли, който разказва как неговият четириног приятел става особено популярен в мрежата X, когато телевизионни екипи на събитието със 100 сватби го хващат да маха с опашка.

Снимка: Ройтерс

Даниел и Даниеле Мейсън от Хемпшир са една от последните двойки, които сключват брак - в 21:30 часа през нощта.

„Разходихме се след това по улицата, хората правеха комплименти – дори един пицар започна да ни ръкопляска“, разказва булката.

„Обичам всяка секунда от това, което преживяхме“, добавя 44-годишният Даниел. „Нашата сватба беше различна – даде ни възможност да правим каквото искаме, когато искаме“, казва още той.

Снимка: Ройтерс

Филипа Еванс-Гриндрод и Хари Гриндрод си правят много снимки със фотограф в големите задни улички зад ритуалната зала.

След церемонията Филипа пъха сватбения си букет в чантата и младоженците се втурват през столицата с метрото до международната гара „Сейнт Панкрас“, за да даде начало на своя малък меден месец.

За да направи нещата още по-добри, началникът на влака настанява двойката в първа класа.

„Въпреки че току-що бяхме хапнали, ни сервираха още храна и непрекъснато ни носеха шампанско“, казва Хари.