С разрастването на пандемията от COVID-19, заразата оказва сериозно влияние на световната телевизионна и кино индустрия. Редица популярни сериали и предавания са отменени, продукции са спрени, а водещите телевизионни канали дават предимство на новини и актуални предавания.

Телевизия и стрийминг

Едни от най-засегнатите ТВ продукции са сериалите на редица стрийминг компании.

Заради COVID-19 продукцията и снимките на втори сезон на сериала „Вещерът“ на „Нетфликс“ са спрени за минимум от две седмици. Компанията спря работа и по друго свое култово заглавие – „Странни неща“.

Същото важи и за култовия „Историята на прислужницата“ на „Хулу“ – сериалът вече достигна своя четвърти сезон, но продукцията трябваше да спре. „Ще продължим когато е безопасно за всички, това шоу е моят живот, а екипът му – моето семейство“, заяви актрисата в главна роля Елизабет Мос.

Дългоочакваният сериен филм по сагата „Властелинът на пръстените“ продуциран от „Амазон“ също е в режим на изчакване за поне две седмици.

„Марвъл студиос“ удариха пауза на няколко филма в продукция за „Дисни“, сред които „Локи“ и „УандаВижън“.

Един от най-популярните в световен мащаб британски сериали Peaky Blinders също е спрян.

Работата по „Живите мъртви“ също се бави с между три до четири седмици заради COVID-19.

Сериалът „Сутрешен блок“ на Apple TV+ също е спрян временно.

Риалити ТВ

Разпространението на COVID-19 наруши снимачния процес и на редица ТВ риалити предавания и токшоу програми.

Водещият Джими Кимъл беше принуден да снима предаването си в домашни условия – нещо, което определено се хареса на зрителите.

„Шоуто на Джеймс Кордън“, „Вечерното шоу на Сет Майърс“, „Вечерното шоу на Джими Фалън“ и „Късното шоу със Стивън Колбер“ също бяха засегнати.

Риалити програми като „Америка търси талант“, „Невероятна надпревара“, „Ергенът“, „Около света за 80 дни“ и много други също са спрени временно от продукция.

Новини с предимство

Един от водещите ТВ канали в световен мащаб Би Би Си обяви, че ще даде предимство на повече информация за коронавируса. Това им решение се простира върху новини и актуални предавания, както и прекрояване на съдържанието на вече съществуващи токшоу програми.

Освен това екипът на Би Би Си записва и публикува ежедневен подкаст с последната информация относно пандемията от COVID-19.

„Всички знаем, че тези времена за изключително предизвикателство за всички. Като национална телевизия, Би Би Си има специалната роля да информира. Трябва да се стегнем, за да се справим. Поради тази причина Би Би Си ще използва целия си ресурс – канали, радио ефир и онлайн – за да информира нацията“, заяви директорът на телевизията Тони Хол.

Тази тактика е възприета от редица компании и телевизионни канали по света, включително и от bTV Media Group.

bTV Media Group временно пренасочва допълнителен ресурс към новините, актуалните предавания и извънредните студия и емисии. Поради тази причина са направени промени в програмата в праймтайм.

„Шоуто на Николаос Цитиридис“ ще се излъчва от понеделник до четвъртък, MasterChef ще се излъчва само във вторник, новият сериал „Съни Бийч“ ще бъде временно заменен от „Столичани в повече“, а „Бригада Нов дом“ и „Смени жената“ няма да излъчват нови епизоди по време на епидемията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!