Във връзка с мерките на властите срещу разпространението на COVID-19 в България и стъпките за превенция, които предприе bTV Media Group, настъпиха допълнителни промени в програмното съдържание на bTV.

Както налага подобна извънредна ситуация в страната, bTV концентрира повече ресурси в новините, актуалните предавания и извънредните студия и емисии.

Заради цялостната реорганизация на работата, както и на продукционните и постпродукционните ресурси в bTV, ще настъпят допълнителни промени в програмата в праймтайм. „Шоуто на Николаос Цитиридис“ ще се излъчва от понеделник до четвъртък, като временно няма да има издания в петък. MasterChef България ще се излъчва само във вторник. Сериалът „Съни бийч“ ще бъде временно заменен от „Столичани в повече“, а „Бригада Нов дом“ и „Смени жената“ няма да излъчват нови епизоди по време на епидемията.

Следете всички промени тук >>

bTV има готовност при нужда да въведе допълнителни промени, в зависимост от развитието на кризата с COVID-19. Топ приоритет на bTV Media Group във всяка фаза на извънредното положение в страната остава произвеждането и излъчването на новини, актуални предавания и специални проекти във връзка с COVID-19, при прилагане на най-строгите мерки за предпазване на здравето на служителите.

bTV въвежда превантивни мерки срещу потенциална зараза с коронавирус още от февруари. Най-строгите от тях включват работа от вкъщи и ротация на изцяло разделени екипи на седмични смени, включително при новинарските, продукционните и техническите екипи. Вижте подробности за мерките >>

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 513 14 140 1 074
Света 6 183 559 33 076 371 364 2 753 927
Заразени* Нови Починали
България 2 513 14 140
Света 6 183 559 33 076 371 364
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer