Руските водолази откриха и втората черна кутия на руския самолет Ту-154, който в неделя се разби в Черно море с 92 души на борда. За това съобщиха от Министерството на отбраната в Москва.

Според информацията записващото устройство е намерено в добро състояние.

Вчера беше намерена и основната черна кутия на самолета, който катастрофира малко след излитането си от Сочи, където спрял за презареждане. Тя била на 1600 м от брега на 17 м дълбочина. Според предварителния анализ на записа от нея причината за катастрофата са били задкрилките на самолета, които отказали не функционирали съгласувано. Това твърди частната руска агенция „Интерфакс”. Това попречило на машината да развие достатъчна скорост и подемна сила и тя паднала в морето.

Според Руската Федерална служба за сигурност до момента няма данни за терористична дейност зад катастрофата, но и тази версия не може да бъде категорично изключена.

В същото време продължават и операциите по изваждането на телата на загиналите от водата. Досега са извадени телата на 15 души и други 239 останки, част от които са изпратени в Москва за ДНК тестове.

По материали на БГНЕС и Би Би Си