След заложническата драма в Сидни, нова трагедия разтърси Австралия. Жестоко убийство шокира отнво страната - осем деца бяха намерени мъртви в жилище, съобщи полицията, цитирана от АП.

В петък сутринта в полицията постъпва сигнал за жена със сериозни наранявания в град Кеърн. Оказана й е лекарска помощ, състоянието й е стабилно. Тя е на 34 години и е майка на поне седем от децата. Осмото по всяка вероятност също е от семейството. От полицията заявиха, че жената съдейства на разследващите.

На място, полицаите откриват телата на убитите деца. Те са на възраст от 18 месеца до 15 години.

„Разглеждаме най-различни версии. За момента нямаме официални заподозрени. Разпитваме множество хора. Разговаряме с всички, които са имали контакт с това семейство през последните два-три дни”, коментира полицейският следовател Бруно Асникар.

Полицията окачестви инцидента като „трагично събитие", но допълни, че няма причина за масово безспокойство. Премиерът Тони Абът определи случилото се като „неописуемо престъпление”. По думите му страната преживява „дни на изпитание” след заложническата драма в Сидни по-рано тази седмица, чието разследване още не е приключило.