Кораб призрак се появи до бреговете на графство Корк в Южна Ирландия след силната буря „Денис“.

Предполага се, че изоставеният кораб "Алта" се е носил в Атлантическия океан, като пътят му започва от Бермудските острови през 2018 г.

Влекач трябвало да изтегли 77 метровия съд към Латинска Америка, но по пътя бил отвлечен. След което отново изоставен. Корабът се лута с месеци сам между Америка, Африка и Европа

Изоставеният плавателен съд е сменил много имена и собственици. Той е бил построен през 1976 г. и доскоро е плавал под знамето на Танзания, пише Би Би Си.

През септември 2018 г. корабът прави курс от Гърция към Хаити. Сред Атлантическия океан се изключва електрозахранването и съдът плава около 20 дни на около 2000 км от Бермудските острови.

Когато свършват запасите, идва бреговата охрана на САЩ, която доставя храна на моряците.

След новини, че се приближава ураган, се взима решение за евакуация. 10-те моряци са прехвърлени в Пуерто Рико. Така повреденият кораб е оставен на стихията. Той е бил забелязван през 2019 г., като първоначално от другият кораб мислели, че има хора на плавателния съд. Дори предложили помощ.

Местните власти в Ирландия ще решават какво да правят с кораба призрак. Остава загадка обаче кой притежава плавателния съд след изоставянето му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!