Бившият полицай от Минеаполис Дерек Шовин, който е обвинен в убийството на Джордж Флойд, ще бъде съден и за укриване на данъци, съобщават американските медии. Според обвинението той и съпругата му не са декларирали доходи от допълнителна работа, включително и 95 хил. долара от охранителна дейност, който Шовин е изпълнявал в свободното си време.

И Шовин, и съпругата му Кели Мей Шовин са обвинени в укриване на доходи и деклариране на фалшиви данни.

Според обвинението от 2014 г. до 2019 г. семейството не е декларирало доходи на стойност 464 433 долара. Това означава, че дължат на страната 37 868 долара. Това обвинение е само за щата Минесота, но двойката притежавала имот и във Флорида, където тепърва трябва да бъде установено дали са укривали данъци.

Дерек Шовин е обвинен в убийството на чернокожия американец Джордж Флойд, след като на 25 май полицаят арестува мъжа и затиска с коляно врата му в продължение на 8 минути. Всичко това е заснето на видео, което по-късно беше публикувано в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство и мащабни анти-расистки протести в Съединените щати.

Шовин е в ареста по обвинение за предумишлено убийство, като той и другите трима полицаи, присъствали на случката с Джордж Флойд бяха уволнени.

Съпругата на Шовин и нейните адвокати не са коментирали обвиненията в укриване на данъци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!