В навечерието на втората година от началото на войната в Украйна руската армия увеличава натиска и атакува съседни населени места на Авдеевка.

Украинският президент похвали войниците и призова съюзниците за по-бърза военна помощ на фона на зачестяващите руски атаки в Харковска област.  Именно от Харков предават специалните ни пратеници – репортерът Стоян Георгиев и операторът Александър Осиченко. 

"Нито метър не сме отстъпили от земята си“, заяви за bTV заместник-началникът на Харковската областна военна администрация по повод засилващия се натиск на руската армия към град Купянск.

Между пет и седем атаки на ден отблъсква украинската армия в това направление. Военната администрация е решила да евакуира още места в района по-навътре, до мястото на обсега на руската артилерия, което е на 15 км от фронта.

Отбелязва се засилване на атаките и към град Харков от север, от руска територия. Градът има надежда от засилване на противовъздушната отбрана, тъй като времето от прелитане на ракетите до града е твърде кратко.