Майка на две деца и любима дисководеща в Канзас Сити е жертвата на стрелбата на парада на „Супербоул“, при която 21 души бяха ранени. За момента органите на реда потвърждават само един смъртен случай.

Близки и приятели на Лиза Лопес-Галван, която е от окръг Джонсън, съобщават, че тя е починала по време на операция в болница, след като е получила огнестрелна рана в корема си в сряда следобед.

Лиза със семейството си. Снимка: Facebook

„Тя беше най-прекрасният и красив човек. Беше местният диджей, присъстваше на сватбите на всички. Беше толкова изпълнена с живот“, казва пред The Kansas City Star приятелка на Лиза, която я познава от десетилетия.

Загиналата жена е диджей от 15 години, водела е програми както на английски, така и на испански език, участвала е в организирането на дарителски кампании. Тя е работила и в обществената радиостанция KKFI, водещ е на формата Taste of Tejano.

„Всеки би могъл да се „измъкне“ психически, докато слуша любимия си жанр. Музиката се превръща в терапия“, смятала Лопес-Галван.

„За Лиза музиката е живот и източник на щастие“, пише в профила ѝ в сайта на радиото, за което работи.

След като се разбира, че е простреляна, в минутите преди да издъхне, страницата ѝ във фейсбук се изпълва със съобщения за надежда и молитва.

От публикациите в социалните мрежи става ясно, че сред ранените са синът ѝ и малкият ѝ братовчед, които също са настанени в болница.

„Познавам Лиза и семейството ѝ повече от десетилетие. Виждах усмивката ѝ, докато стои над диджейския пулт, както и на сцената на най-голямата ни фиеста в Канзас Сити. Няма да допусна смъртта ѝ да бъде напразно. Ще създам закони, ще се боря и ще направя всичко по силите си, за да променя този щат и този град към по-добро“, пише Мани Абарка, който е законодател от окръг Джаксън.

„Този безсмислен акт отне един красив човек от семейството му и от общността на Канзас Сити. Лиза беше човек, чийто глас винаги имаше добавена стойност. Можем да говорим много, но думите не носят справедливост. Толкова много тъга. Толкова много опустошеност и една огромна загуба… Тя отиде на събитието, за да се забавлява“, посочват колегите ѝ от KKFI.

Лиза била дългогодишен фен на „Канзас Сити Чийфс“ и отишла, за да изрази емоциите си към отбора.