Скандал се разрази в „Туитър“, след като бивша говорителка на Хилъри Клинтън и член на двете предизборни кампании на Барак Обама написа, че се надява Доналд Тръмп да умре.

Зара Рахим споделя мисълта си, след като разбира, че американският президент и съпругата му са дали положителни проби за коронавирус.

„През последните четири години беше против моралната ми идентичност да пиша това, но се надявам той да умре“, написа Рахим, цитирана от „Уошингтън Поуст“.

Малко след това съобщението ѝ беше изтрито. Последваха гневни коментари на възмутени потребители, сред които и публични лица. В отговор под собствената си публикация Рахим написа: „Чувствам се свободна“.

Бившата говорителка на Клинтън има 37 хиляди последователи в „Туитър“.

Освен на длъжности в политиката, е работила за „Юбер“, както и за спиасние „Воуг“.

Американският президент Доналд Тръмп се лекува в болница, след като в петък съобщи, че той и съпругата му са се заразили с коронавирус. Двамата се тестваха, след като съветничка на Тръмп се разболя от вируса.

Признанието му бързо се превърна във водеща международна новина, най-вече заради това, че американският президент е сред най-яростните критици на мерките срещу COVID-19. Именно това е и една от темите, заради които често е критикуван от опонентите си от Демократическата партия в САЩ.