Първата дама на Съединените щати Мелания Тръмп призова за расово единство във втората вечер от конгреса на републиканците, който номинира Доналд Тръмп за президент на изборите през ноември. 

Мелания Тръмп говори пред скромна публика и в присъствието на съпруга си, в Розовата градина на Белия дом, с фокус – расовото единство и борбата с пандемията от коронавирус. Кулминация на 25-минутната й реч беше признанието:

„Тук съм, защото имаме нужда съпругът ми да бъде наш президент и главнокомандващ още четири години. Той е най-добрият избор за страната ни“.

По думите й в лицето му американците имат президент, който "няма да спре да се бори за тях и семействата им."

"Моят съпруг знае как да извърши истинска промяна. От деня, в който го срещнах, той иска само да направи тази страна най-хубавата, която може да бъде. Години наред гледах как той става все по-загрижен и гневен и много се гордея, като виждам колко много неща направи за толкова кратко време", заяви още Мелания Тръмп.

Снимка: Reuters

В речта си тя призова за спиране на насилието и грабежите, на фона на протестите срещу прострелването на чернокожия Джейкъб Блейк от полицията в Уисконсин.

Подкрепа дойде и от държавния секретар Майк Помпео.

„Президентът Тръмп приложи концепцията си "Америка на първо място". Това може би не го направи най-популярният човек в столиците на други държави, но сработи в интерес на американците“, каза Майк Помпео.

Доналд Тръмп ще приеме официално номинацията си за втори мандат с реч от Белия дом в четвъртък.