Мъжът, заснел кореспондента на bTV в епицентъра на протестите в САЩ, разказа как е срещнал Симеон Гаспаров и че всички във видеото случайно са се оказали на едно и също място, но, въпреки насилието, обхванало САЩ, са били с добри намерения.

Малкият откъс от 20-минутното видео, в който е и кореспондентът ни, става сензация, а на него мъжете се доближават до Симеон Гаспаров и след като разбират, че той е от България, следва позитивна реакция. Клипчето дори е споделено в 9GAG, гледано е над 1 млн. пъти.

Ханад Хашим споделя, че иска хората като него да бъдат възприемани нормално, а не да изглеждат като животни. Той коментира ситуацията на фона на протестите след убийството на невъоръжен чернокож от полицай в Минеаполис, които прераснаха в безредици по улиците на почти цялата страна.

„Всички в това видео не се бяхме срещали никога преди това. Както може да видите, през всички медии градът изглежда неспокоен, изглежда така, че всеки тероризира, че всичко е унищожено. Но ние бяхме просто шестима души, които се срещнаха в тази нощ. Беше добра комуникация – никой не наранява другия, бяхме с добри намерения", разказа мъжът.

И допълва: "Знам, че в България има много хора, които ни подкрепят, като виждат правим и ни окуражават. Но също има хора, които искат да изглеждаме като животни, които опожаряват всичко по пътя си. Не е така и може да го видите във видеото“. Ханад Хашим е музикален изпълнител от Сомалия, живеещ в Минеаполис.

Той споделя, че записът с нашия кореспондент Симеон Гаспаров е бил случаен: „Патрулирахме по улиците в района, когато видях мъж с телефон. Той беше много далеч от мен. И ние продължихме да шофираме, може би 300-400 метра. И изведнъж той стоеше точно там. И аз му казах: хей, току-що те видях там, как толкова бързо се озова пред мен? Ние сме с кола, как е възможно, Много бързо. Това е, което записах, бях в "Инстаграм" в този момент“, казва още Хашим.