Масирана атака с дронове срещу Одеса тази нощ. Украински военни съобщиха, че в продължение на часове в украинския град са се чували експлозии. Съобщава се, че дроновете са излетели откъм Черно море.

Все още няма подробна информация за причините и последствията от експлозиите.

„Подразделенията на противовъздушната отбрана отблъскваха тази атака в продължение на 1,5 часа. В Одеса и областта бяха свалени 9 дрона“, информира председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в Телеграм.

Над индустриалната зона на Одеса отломки от свален дрон са повредили трансформатор на един от критичните инфраструктурни обекти.

„Имало е късо съединение и пожар. Служители на Държавната служба за извънредни ситуации незабавно са потушили пожара. За щастие, няма пострадали хора“, каза още Олег Кипер.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В град Одеса живеят около 50-60 000 българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район, уточнява БТА.