Драматични кадри от охранителни камери от пожарната в Делакроа, Луизиана, показват как ураганът „Айда“ залива района, пише Ройтерс.

Снимките, направени в неделя, показват наводненията, които „потапят“ пътища и жилищни сгради - всичко това в рамките на един час. Почти цяла Луизиана остана без електроенергия в понеделник, след като един от най-мощните урагани, връхлетели региона, прекъсна електропроводи.

 

От снощи в американския град Ню Орлиънс действа полицейски час - близо два дни, след като "Айда" удари бреговете на Луизиана точно 16 години след "Катрина", която взе повече от 1800 жертви.

 

Потвърдена е смъртта на четирима души, а спасителните екипи започваха да издирват хора, откъснати на изолирани места от гигантската буря. Отдръпването на водата вече разкрива мащаба на щетите по американското крайбрежие на Мексиканския залив.

 

В социалните медии се появиха много кадри с хора, спасявани от автомобилите им, както и на разрушени къщи, но щетите в самия град не са големи.

 

Човек е загинал при падане на дърво. Друг е починал, опитвайки се шофира в наводнените улици, съобщиха властите. Мъж, обявен за изчезнал, е бил убит от алигатор.

 

В щата Мисисипи, където ураганът донесе порои, пропадането на път взе две жертви, а десет души бяха ранени. Трима от тях са в критично състояние, каза полицията. 

 

Общият брой на жертвите може да нарасне, предупреди зам.-губернаторът на Луизиана, особено в крайбрежните зони, ударени директно от стихията.