Наградата „Златен глобус“ за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл беше присъдена на британската актриса Розамунд Пайк за ролята й във филма „Много ми пука“.

Номинирана в тази награда беше и българката Мария Бакалова за „Борат 2“.

Самият филм обаче получи отличието в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Наградата за най-добър чуждоезичен филм беше присъдена на корейско-американската продукция „Минари“.

Анимационният филм „За душата“ на „Пиксар“ печели "Златен глобус" за най-добра анимация. Това е първата анимация на „Пиксар“ с чернокож главен герой.

„Короната“ беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал. Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отидоха съответно в Джош О'Конър и у Ема Корин за ролите им в „Короната“.

„Шитс крийк“ получи „Златен глобус“ за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше отличена и в още една категория – за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в „Дотолкова съм сигурен“.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, е без червен килим. Номинираните за наградите участват чрез онлайн включвания от цял свят.