В Салехардския градски съд е постъпила жалба срещу незаконни действия от майката на Алексей Навални – Людмила Навална, предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА.

„Постъпила е жалба срещу незаконни действия, разглеждането е насрочено за 4 март на закрито съдебно заседание“, съобщават от от Салехардския градски съд.

В специално обръщение вчера майката на починалия на 16 февруари руски опозиционер призова президента Владимир Путин да ѝ разреши да погребе сина си.

„Намирам се в колонията отвъд Полярния кръг, където на 16 февруари загина моят син Алексей Навални. Пети ден не мога да го видя. Нe ми дават тялото му, даже не казват къде се намира. Обръщам се към вас, Владамир Путин, решението на въпроса зависи само от вас. Разрешете ми най-накрая да видя своя син, да видя тялото на Алексей и да мога да го погреба“, казва почернената майка.

По-рано през деня стана ясно, че Семейството на Навални е било уведомено от руските власти, че тялото на известния опозиционер ще бъде задържано още 14 дни. Причината – ще му бъде извършен „химичен анализ“.

Всичко за смъртта и последвалите реакции четете в този онлайн репортаж: