Председателката на управителния съвет на синагогата в американски град Детройт е намерена пред дома си намушкана до смърт с нож. За това съобщава Си Ен Ен.

„Шокирани сме и натъжени да научим за неочакваната смърт на нашия президент на борда Саманта Уол“, се казва в писмено изявление на синагогата „Айзък Агрий Даунтаун“ (Isaac Agree Downtown) във Фейсбук.

Извикани на място полицаи и съдебни лекари откриват 40-годишната жена да лежи мъртва на земята. По тялото ѝ имало множество прободни рани.

Снимка: Facebook

Полицейските служители забелязват кървава следа, която ги отвежда до дома на жертвата, където очевидно е извършено и самото престъпление, посочват от полицията в града и уточняват, че разследването е поверено на отдел „Убийства“.

„Разбираемо, това престъпление оставя много въпроси без отговор“, обясни шефът на полицията Джеймс Уайт. Той помоли общността за търпение, докато властите разследват. А по-късно от полицията допълниха, че „мотивът за това убийство остава неизвестен“.

Според „Детройт фрий прес“ саманта Уол е била начело на синагогата от 2022 г., а преди това е работила за Елиса Слоткин, член на Конгреса на САЩ. Тя е участвала в предизборната кампания на прокурорката от Мичиган Дейна Несел. Ето защо се смята, че убитата е демократ по убеждение.

ФБР в Детройт помага на полицията в разследването. Щатската полиция на Мичиган също подкрепя местните служители на реда в разследването им, допълва губернатор Гретхен Уитмър.

Снимка: Facebook

„Сърцето ми се къса за семейството ѝ, приятелите ѝ, членовете на синагогата и всички онези, които имаха късмета да я познават. Тя беше източник на светлина, фар в своята общност. Тя искаше да направи Мичиган по-добро място“, каза още Уитмър в изявлението си.

Кметът на Детройт Майк Дъган също коментира случая, като заяви, че след смъртта на Саманта Уол „е останала огромна дупка в еврейската общност на Детройт“. „Целият град се присъединява към нейното семейство и приятели в тъгата за нейната трагична смърт“, добави кметът.