Леонардо ди Каприо е дарил средства на хуманитарни организации, подкрепящи Украйна - въпреки че по-рано разпространената новина, че холивудският актьор е дарил 10 млн. долара, се оказа невярна, съобщава ABC News.

През последните дни в интернет се появиха редица публикации, че Ди Каприо е дарил 10 млн. долара на организация в полза на Украйна, като в съобщенията се казва още, че това е родната страна на баба му по майчина линия.

Но информацията както за дарението, така и за произхода на баба му е неточна, заявява близък източник до Ди Каприо, който е пожелал анонимност, тъй като те не е бил упълномощен да говори публично по въпроса.

Ди Каприо обаче е дарил средства на хуманитарните организации CARE International, Международния спасителен комитет (IRC), Върховния комисариат на ООН за бежанците (UNHCR) и Save the Children International в подкрепа на Украйна, казва източникът, като не посочва какви са били предоставени суми от страната на актьора.

Хелене Инденбиркен - бабата по майчина линия на 47-годишният актьор е родена в Русия под името Йелена Степановна Смирнова, но емигрира с родителите си в Германия през 1917 г. Тя умира на 93-годишна възраст през 2008 г. Самият Ди Каприо в интервю през 2003 г. се определя като "полуруснак" и казва, че двама от покойните му баба и дядо са руснаци.

Вижте повече за Леонардо ди Каприо в Ladyzone.bg.