Легендарният водещ на токшоу Лари Кинг е хоспитализиран с COVID-19, според източник, близък до семейството, съобщава Си Ен Ен.

87-годишният Кинг е хоспитализиран в болница в Лос Анджелис повече от седмица, съобщава източникът. Поради противоепидемичните протоколи на болницата, трите деца на Кинг не са успели да го посетят, според източника.

Кинг, който има диабет тип 2, се е сблъсквал с редица медицински проблеми през годините, включително няколко инфаркта и петорна байпас операция през 1987 г. През 2017 г. Кинг разкрива, че е бил диагностициран с рак на белия дроб и е претърпял успешно операция за лечение. Той също се подложи на процедура през 2019 г. за лечение на ангина пекторис.

Собствените му медицински проблеми го вдъхновиха да създаде фондация „Лари Кинг Харт“ – организация с нестопанска цел, насочена към подпомагане на неосигурени лица да плащат за здравни грижи.

Кинг беше водещ на „Лари Кинг на живо“ на Си Ен Ен в продължение на 25 години. Интервюирал е кандидати за президенти, известни личности, спортисти, филмови звезди и други. Той се пенсионира през 2010 г. след повече от 6000 епизода от шоуто.

На 26 ноември в „Туитър“ Кинг честити на публиката Деня на благодарността.

По материали на БГНЕС