През 2020 година често се събуждахме с новини за новозаразени с коронавирус. Ето кои от известните личности преболедуваха COVID-19. Много от тях изкараха вируса леко, но за други краят беше фатален.

Актьорът Владо Пенев се заразил с коронавируса и 26 дни се е лекувал от него. В интервю за "Тази сутрин" той сподели нестандартния начин, по който се е отблагодарил на лекуващия го лекар - като си направил тениска с лика на д-р Томов. Освен на него, той е благодарен и на всички лекари, които работят на първа линия. 

Димо от група P.I.F. почина след усложнения от COVID-19. Преди това той бе настанен в болница и му бе направена манипулация по преливане на рековалесцентна плазма. Много негови колеги, приятели и фенове го изпратиха в столичната църква "Свети Седмочисленици" на 23 декември. 

Мария Силвестър също изкарва тежко коронавируса и признава, че никак не е било приятно.

"В крайна сметка мина и много ми помогна за преодоляването му това, че аз много често предпочитам да се смея на себе си и на всичко", сподели тя. 

Григор Димитров също стана един от известните българи, заразили се с коронавирус. В интервю за Би Би Си той сподели, че дълго време е усещал симптоми, свързани с вируса и се притеснявал дали изобщо ще може да върне предишното си ниво. Призна също, че въпреки отличната си физическа подготовка, е имал големи трудности с дишането. Към момента тенисистът е здрав и дори има нова любов в живота си. 

Кои още българи се заразиха с COVID-19 през 2020 г. четете в Ladyzone.bg.|