Крис Корнел получи посмъртно награда "Грами" в раздела рок музика. Композицията „When Bad Does Good” на Корнел победи в категорията най-добро рок изпълнение.

Семейството на музиканта присъства на церемонията. Дъщерята на певеца – Тони Корнел, пристигна на наградите, облечена с тениска със снимка на баща й.

Снимка: EPA

 Тя и брат й Кристофър излязоха на сцената, за да приемат наградата.

„Никога не съм мислил, че ще стоим тук без баща ни. Сигурен съм, че ще бъде горд. Той беше рок икона, Кръстникът на грънджа и създател на движението. Докосваше сърцата на милиони, а най-важното нещо за нас е, че имахме най-великият баща, който беше наш герой”, каза Кристофър.

"Благодаря на нашата майка – неговата любов, музиката му и неговото спасение, която продължава да разпространява наследството на баща ни. Това е за теб, татко", допълни Тони Корнел.

По-рано Вики Корнел разказа пред сп. „Роулинг Стоун”, че след внезапната смърт на съпруга си е вложила цялата си енергия да сподели музиката и наследството му с феновете по целия свят.

„Почувствах, че трябва да създам специална колекция, която да представя всичко за него – приятелят, съпругът и бащата Крис Корнел. Поемащият рискове и новатор, поетът и художникът”, каза Вики Корнел.

Крис Корнел се самоуби на 17 май 2017 г. До 1997 г. той бе част от групата "Саундгардън", а от 2001 г. - вокал на група "Аудиослейв", която се разпадна през 2007 г. "Саундгардън" бе култова рок група от 90-те, която наред с "Нирвана", "Пърл джем" и други бе знакова за гръндж движението. През 2010 г. Корнел обяви, че "Саундгардън" се събира отново, а през 2012-а излезе шестият албум на бандата " King Animal". Музикантът е номиниран 16 пъти за "Грами", включително два пъти посмъртно. Приживе той завоюва два „златни грамофона”.