Кралското семейство е обект на огромен интерес при всяка своя поява. На официално събитие или уловени случайно - кралицата, принц Филип и техните роднини са снимани преследвани от репортери и фотографи. Част от тези снимки са успели да уловят важни моменти от живота им, а някои дори говорят с кадри за отношението им един към друг.

Васил Христов ни среща с автора на може би най-популярната снимка на Елизабет и Филип в последно време - Крис Иънг. Той е дългогодишен фоторепортер и е снимал десетки известни личности - артисти, политици и държавници. Кадърът, за който ще ви разкажем сега е от него, работейки за "Асошиейтед прес" през 2003 г. Ето и историята. 

"Мислех си, че ще бъде просто един обикновен ден в офиса, както казват - и тогава се случи това неочаквано събитие. Беше малко хаотично и тази страхотна реакция на херцога и кралицата силно ме изненада. Не го очаквах. Дадох най-доброто от себе си, за да направя хубави снимки", казва Иънг.

"Просто бях на правилното място в правилното време - не мисля, че имаше общо с мен", споделя фотографът.

"Свикнали сме да виждаме снимки на определени хора по определен начин - кралица Елизабет и принц Филип сме свикнали да виждаме като държавни глави, каквито са. Имаше момент на чист и невинен смях от нелепицата, която се случваше пред всички", казва Иънг.

"Понякога поемаш рискове да направиш снимка, която мислиш, че ще бъде много добра, но се опарваш. В част от живота поемаш рискове - понякога печелиш, понякога губиш", допълва той.

Вижте какво още сподели Крис Иънг във видеото горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!