Когато кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх в британската история, почина в четвъртък на 96-годишна възраст, тя остави след себе си не само нацията и членовете на семейството си, но и група кучета.

Глутницата кралски кучета се състои от две коргита, дорги, което е кръстоска между корги и дакел, както и кокер шпаньол.

Снимка: Getty Images

През 70-те си години на трона Елизабет II е имала повече от 30 кучета, повече от които порода корги. Всъщност сред кралското семейство тя и сестра ѝ са първите, които стават стопани на тази порода, пише The New York Times.

Като деца през 1933 годна крал Джордж VI им подарява първото корги на име Дуки. По-късно се появява и Джейн. Когато става на 18 години, Елизабет получава корги на два месеца, наречено Сю, което става известно като Сюзан. Елизабет II е стопанин на кучетата, наследници на Сюзан, като често е заминавала с тях при визитите си зад Океана.

Снимка: Getty Images

Джо Литъл, кралски биограф и главен редактор на списание „Majesty“, каза пред CNN, че вярва, че кучетата ще бъдат обгрижвани от кралския персонал, преди да бъдат осиновени от принцеса Ан, дъщеря на Елизабет II, както и от брат ѝ принц Андрю.

Снимка: Reuters

„Принцеса Ан е имала собствено корги в миналото“, обясни той. „Двете най-нови попълнения дойдоха от херцога на Йорк и неговите дъщери, така че може би биха могли да отидат при него. Малко вероятно е те да се разделят“, допълва той.