Ексклузивно пред bTV говори кметът на украинската столица. Пред Стоян Георгиев Виталий Кличко отправи послание към българските политици, броени часове след като нашата делегация отпътува, а ракети удариха центъра на Киев и взеха цивилни жертви.

„Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София, или друг български град? Никой не дава гаранции на никого. А някои български политици се държат като полубременни. От една страна, са срещу войната, от друга - искат да имат добри отношения с Русия. Днес светът е черно-бял -или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор. Всяка търговия и бизнес отношение с Русия означават подкрепа за войната“, заяви Кличко.

България декларира подкрепа за Украйна, но не предоставя оръжия на Вашата страна. Възможна ли е трети вид подкрепа в тези времена или има само две позиции?

Виждаме го. Имаме агресор, който започна война и убива хора. Без причина, с фалшиви обяснения за специализирана операция срещу украинската армия. Това е блок с апартаменти, с мирни граждани. В нашия град вече над 100 мирни граждани загинаха - четири деца, 435 души за тежко ранени. Вижте Буча, Ирпен, Гостомел, Мариупол, Харков, Чернигов. Отговорът е ясен.

Специалният пратеник на bTV Журналистът на Стоян Георгиев се намира в района „Шевченски“ в центъра на украинската столица до 25-етажната сграда, която снощи е била поразена от крилата ракета.

Три крилати ракети са изстреляни от контролирания от Русия полуостров Крим. Една от тях е прихваната от противовъздушната отбрана на Украйна. Една от тях е уцелила предприятие в Киев, а третата- въпросния жилищен блок. При ракетния обстрел загина журналистка от "Радио "Свобода.

10 души са пострадали и са откарани в болница. Останалите са евакуирани.

По време на ударите в Киев тук бе генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

В момента на удара  българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, бе на централната гара в Киев недалеч от тук, където чака своя влак за България. Те са усетили удара и са видели дима.